KROPLE TODA – TO MOC CI CODZIEŃ DA

KROPLE TODA – TO MOC CI CODZIEŃ DA

Wysoka jakość roślin, których składniki odżywcze zostały wykorzystane do stworzenia kropli TODA, umożliwia zdrową komunikację pomiędzy komórkami organizmu, ułatwiając proces samoregulacji jak i samoleczenia.

Wszystkie składniki użyte w formule kropli TODA są czyste pod względem ekologicznym, maja możliwość swobodnego wzrostu bez ingerencji środków chemicznych oraz genetycznych (GMO). Unikalne właściwości kropli TODA są polecane w szczególności osobom z chorym sercem, naczyniami wieńcowymi, stanami pozawałowymi, jak również dla osób chcącym zapobiec takim przypadłościom – stosując profilaktycznie.

Krople TODA są przyjmowane w całkowicie bezpieczny sposób, kilka kropli pod język. Takie podawanie jest tolerowane również przez osoby z problemami układu pokarmowego.

DLACZEGO ZOSTAŁO WYKORZYSTANE TAKIE POŁĄCZENIE - PIĘCIU ROŚLIN - SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH ROŚLIN UŻYTYCH W KROPLACH TODA?

CZOSNEK ZWYCZAJNY (Allium sativum L.) (ang: Garlic)

 

 

 

 

 

 

- składniki odżywcze zawarte w czosnku: selen, wapń, mangan, żelazo, cynk, fosfor, chlor, jod, kwas nikotynowy, witaminy: B1, B2, C,

- dzięki powyższym składnikom, czosnek jest idealnym środkiem w walce z infekcjami,

- wykazuje działanie przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo,

- przyspiesza wytwarzanie żółci oraz wpływa na wzmocnienie układu odpornościowego, jak i poprawę ogólnej kondycji organizmu,

- badania naukowe wykazały, że doskonale zapobiega zmianom miażdżycowym w naczyniach krwionośnych i ich następstwom, poprawia elastyczność ścian naczyń krwionośnych, zmniejsza też czynniki ryzyka powodujące choroby układu krążenia i raka.

- badania wykazują również, że częstotliwość zachorowań na raka w krajach, gdzie spożywa się duże ilości czosnku jest znacznie niższa niż w miejscach, gdzie jest on mniej popularny.

- dowiedziono także, że czosnek wpływa na przemianę cholesterolową, powstrzymuje rozwój miażdżycy tętnic.

- czosnek normalizuje pracę układu sercowo-na- czyniowego, przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów w świetle naczyń, ułatwiając tym samym krążenie krwi. Jest niezmiernie istotny w profilaktyce zawałów i udarów mózgu (wpływa na obniżanie ciśnienia krwi).

 

GŁÓG EKSTRAKT (Crataegus Oxyacantha) (ang – Hawthorn)

 

 

 

 

 

 

- składniki odżywcze zawarte w owocach głogu: flawonoidy, kwasy trójterpenowe, procyjanidy, fitosterole i sole mineralne, witamina C i prowitaminy A,

- związki czynne, które są zawarte w owocach głogu, mają działanie rozkurczowe na naczynia krwionośne (zwłaszcza wieńcowe), umożliwiając właściwe dotlenienie tkanek

- dodatkowo owoce głogu poprawiają wydolność mięśnia sercowego oraz regulują rytm serca,

- korzystnie wpływają na zdolność adaptacyjną organizmu,

- zawarte w owocach głogu związki czynne, mają działanie rozkurczowe na naczynia krwionośne (zwłaszcza wieńcowe), dzięki temu umożliwiają właściwe dotlenienie tkanek oraz usunięcie szkodliwych metabolitów.

- znajdujące się w głogu kumaryny - zmniejszają krzepliwość krwi i korzystnie wpływają na przepływ krwi przez naczynia,

- u osób spożywających owoce głogu , u osób używających preparatów z owocami głogu - obserwuje się delikatne obniżenie ciśnienia tętniczego krwi oraz zwiększenie ilości wydalanego moczu,

- poprawa wydolności mięśnia sercowego wpływa na poprawę nastroju oraz eliminuje stany depresyjne.

 

BORÓWKA CZARNA EKSTRAKT (Vaccinium Myrtillus) (ang: Bilberry)

 

 

 

 

 

 

 

- składniki odżywcze zawarte w borówkach czarnych: garbniki katechinowe, antocyjany (pochodne delfinidyny), cyjanidyny, malwidyny, peonidyny, petunidyny -mieszanina zwana myrtyliną), kwasy organiczne, pektyny, związki cukrowe, karotenoidy, witaminy C oraz witaminy z grupy B,

- borówka czarna przyspiesza gojenie się ran i zmian zapalnych przewodu pokarmowego,

- dodatkowo wyciągi z owoców borówki czarnej wykorzystuje się do płukania w stanach zapalnych jamy ustnej oraz w chorobach siatkówki oka,

- zawarte w borówce czarnej antocyjanozydy wpływają na udrażnianie naczynek krwionośnych umieszczonych w gałkach ocznych,

- owoce borówki czarnej są błogosławieństwem dla osób, które borykają się z wadami wzroku, chorobami oczu, jak również dla tych, którzy gorzej widzą po zmierzchu.

 

ROKITNIK EKSTRAKT (Hippophae Rhamnoides)- (ang: Sea Buckthorn)

 

 

 

 

 

 

 

- składniki odżywcze zawarte w owocach rokitnika: procyjanidyny, flawonoidy witamin z grupy B, karatenoidy, witaminę C i E, flawonoidy, sterydy, antocyjany, cukry, garbniki,

- sole mineralne, kwasy organiczne kwas linolenowy, kwas oleinowy, witaminę E i karatenoidy. Beta-karoten Omega-3 kwasy tłuszczowe, Omega-6 kwasy tłuszczowe, omega-9 niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Pierwiastki śladowe, 11 z 14 podstawowych pierwiastków śladowych, w tym wapnia, żelaza, manganu, boru, wapnia, krzemu i innych. Aminokwasy (18 aminokwasów zostało znalezionych w owocach rokitnika),

- owoce rokitnika należą do najlepszych surowców stosowanych do celów leczniczych,

- owoce rokitnika stosuje się we wspomaganiu leczenia chorób sercowo-krążeniowych,

- owoce rokitnika wpływają również na niwelowanie zaburzeń żołądkowych, jelitowych i wątroby,

- stosuje się do wspomagania leczenia przeziębień i wycieńczenia organizmu.

 

PAPRYKA OSTRA EKSTRAKT (Capsicum Frutescens)- (ang: Cayenne Pepper)

 

 

 

 

 

 

- składniki odżywcze zawarte w papryce ostrej: zawiera przeciwutleniacze: betakaroten i fenole oraz sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, fosfor, chlor, karoten, witaminy: E, B1, B2, C, kwas nikotynowy. Jest to jedno z najbogatszych źródeł witaminy C,

- papryka ostra pobudza trawienie oraz przyspiesza przemianę materii, chroni śluzówkę żołądka,

- przez swoje właściwości obniża poziom złego cholesterolu,

- wpływa na poprawę krążenia krwi, wzmacnia mięsień sercowy,

- obniża ryzyko chorób układu krążenia, w tym zawału serca,

- normalizuje ciśnienie krwi .

 

W JAKI SPOSÓB STOSOWAĆ KROPLE TODA?

Sposób podawania – w postaci kropli – zapewnia doskonałą efektywność. Krople dawkuje się, odpowiednio według zaleceń, pod język. Zapewnia to doskonałą wchłanialność do krwi. Najefektywniejsze rezultaty uzyskuje się biorąc 15 do 20 kropli 3 razy dziennie pod język, trzymając 1 do 2 minut. Najlepszy sposób podania - na pusty żołądek, około 15 minut przed posiłkiem. Zakrapiacz dołączony jest do butelki. Najlepsze efekty uzyskujemy zażywając krople TODA 6-12 miesięcy.

PRZY PIERWSZYM PODANIU KROPLI SUGEROWANE JEST ZACZĄĆ OD MNIEJSZEJ DAWKI I STOPNIOWO JĄ ZWIĘKSZAĆ, O JEDNĄ KROPLĘ, AŻ DOJDZIEMY DO POŻĄDANEJ ILOŚCI!

CIEKAWOSTKI NA TEMAT KROPLI TODA.

Kanadyjskie krople TODA są nagradzane wieloma prestiżowymi nagrodami, zostały stworzone zgodnie zasadą Hipokratesa.

Produkt jest stworzony bez dodatków chemicznych i syntetycznych środków konserwujących.

Wszystkie rośliny są ekologicznie uprawiane i rosną bez interwencji chemiczno – genetycznej.

Przyjmując krople TODA – najważniejsze jest regularne nawadnianie organizmu.

Smak i kolor każdej partii produktu końcowego mogą się minimalnie różnić. Odmiana ta, jest wynikiem naturalnych czynników atmosferycznych i glebowych, które mają wpływ na rośliny w okresie ich wzrostu.

Stosując preparat TODA w pierwszych dniach możemy odczuwać częściowe oczyszczanie organizmu (częste wypróżnianie, intensywniejszy zapach potu, ciemniejszy kolor wydalanego moczu).

Produkty powiązane

Ekstrakt z piołunu 15ml

Vita Biosa 1000ml

Kwiat dziewanny 50g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *